Portal 072info

Donirala je bubreg totalnom strancu, danas su vjereni i čekaju bebu

Prije godinu dana, Ešli Mekintur odlučila je da donira bubreg čovjeku kojeg ne poznaje. Danas, ona je vjerena sa njim i u junu očekuju rođenje svoje prve bebe.

Sve je počelo kada je Ešli čula svoju mamu i baku kako razgovaraju o čovjeku čiju su priču čule na radiju.

Njegovo ime je Deni Robinson.

Deni je izgubio oca koji je preminuo od tumora mozga, a na Božić mu je izgorjela kuća. Međutim, to nije bio njegov najveći problem. Deni je imao ozbiljnih problema sa bubrezima. Bila mu je potrebna tranasplantacija. Ešlina mama prokomentarisala je da bi, pošto je ona nulta krvna grupa, što je univerzalni donor, sama doniarala bubreg da nema zdravstvenih problema.

“Pomislila sam kako nemaju sreće i kako im se dešavaju loše stvari jedna za drugom. Odlučila sam da pomognem. Ja imam nultu krvnu grupu i nemam nikakvih zdravstvenih problema”, objašnjava Ešli, a prenosi Blic.

Već sljedećeg dana dobrovoljno se prijavila za doniranje bubrega i obavila testiranja. Ešli nije željela da upozna čovjeka kome je potreban bubreg dok ne bude sigurna da će se razultati testiranja poklopiti. Plašila da bi taj čovjek mogao da se ponada da će dobiti bubreg, a da od svega neće biti ništa.
Ipak, rezultati su se poklopili i Deniju je presađen bubreg koji je donirala Ešli. Nekoliko dana poslije operacije su se upoznali.

“Tada nismo ni slutili da bi nešto više moglo da se desi između nas, ali čim smo počeli da pričamo, imala sam osjećaj kao da ga znam cijeli život”, priča Ešli.

Kada se oporavio od operacije Deni je počeo da se zabavlja sa Ešli. Kako je njihova ljubav svakog dana bila sve jača i jača, tako ni Deni nije mnogo čekao da zaprosi Ešli. Na Badnji dan, pripremio je poseban poklon za nju, klekao i pitao da se uda za njega.

Danas Ešli i Deni planiraju vjenčanje i uživaju. Uskoro ih očekuje još jedna velika radost. Postaće mama i tata.

Podijelite članak