Dopisivali se preko interneta, slao joj novac: Pravu istinu o njoj saznao tek na aerodromu

britanac ukrajinka 696x344 1

Kada je Britanac Colin Orr (40) preko jedne internetske stranice za upoznavanje upoznao Ukrajinku Olgu Marchenko, mislio je da je to ljubav njegova života.

On i Ukrajinka izmijenili su više od 800 elektronskih poruka, tisuće poruka na WhatsAppu, brojne telefonske pozive i fotografije. Colin je tokom njihove veze 32-godišnjoj Olgi slao i novac koji joj je bio potreban za uzdržavanje kćeri s kojom je živjela u ukrajinskom gradu Lugansku. Nakon nekoliko mjeseci online veze, Olga mu je priznala kako bi voljela živjeti u Edinburghu s njim. Colin je odmah pohitao na Western Union i poslao joj novac, no kada je došlo vrijeme da napokon uživo vidi odabranicu svoga srca, duboko se razočarao.

Olga je s kćerkom trebala sletjeti na aerodrom u Edinburghu, a Colinu je opisala što obje imaju na sebi kako bi ih lakše prepoznao. No kad je došao tamo da bi ih pokupio, njih dvije nisu izišle iz aviona koji je stigao iz Ukrajine. Colin je pomislio kako se Olgi nešto dogodilo pa je prijavio policiji njen nestanak. No policija mu je otkrila kako osoba pod tim imenom stanuje van Velike Britanije te da nije nestala.

Colin je tada shvatio da ga je fatalna Ukrajinka prevarila i to zbog 1600 funti koje joj je on tokom njihove veze poslao.

  •  Naravno da sam u početku znao pomisliti da je možda riječ o prevarantici. No, nakon svih poruka, poziva i svega što smo prošli zajedno, mislio sam da sam napokon pronašao nekoga za sebe – rekao je tada ovaj 40-godišnjak.
  • Kada bih mogao razgovarati s njom, samo bih je volio pitati zašto baš ja. Od milion drugih muškaraca, zašto je izabrala radničkog muškarca srednje klase kako bi od njega krala. Krvavo sam radio i zaradio herniju, zbog čega moram ići na operaciju, a sve zato što sam njoj i njenoj kćeri htio pomoći – kazao je Colin koji je svojim primjerom želio upozoriti druge ljude da ne vjeruju svima koje upoznaju na internetu unatoč tome kako se oni predstavljaju.

Iako su od tada prošle tri godine, Colin je još slobodan te i dalje traži svoju srodnu dušu. Trenutačno radi kao kuhar i u tom je poslu, čini se, vrlo dobar jer ima i svoje kurseve.