Đorđe Ždrale nokautirao Zijada Turkovića u zatvoru

77D9D74D 4E3F 4236 888B 2A4055FE1202
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zijad Turković, koji u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Istočnom Sarajevu izdržava kaznu zatvora od 40 godina, prije sedam dana imao je fizički sukob sa zatvorenikom Đorđem Ždralom u kojem je izvukao deblji kraj. Kako Oslobođenje saznaje, incident se desio na drugom spratu zatvora u dnevnom boravku, gdje zatvorenici provode vrijeme kada nisu u svojim ćelijama.

image

Prema izvoru bliskom bh. pravosuđu, Ždrale je pesnicama napao Turkovića i nokautirao ga. Tuča je trajala nekoliko minuta dok nisu stigli zatvorski čuvari koji su ih razdvojili. Turković je potom odveden u ambulantu gdje su mu sanirane modrice (radi se o lakšim povredama), dok je Ždrale vraćen u ćeliju.

Razlog sukoba su navodno njihovi odranije nerazjašnjeni računi, ali i ponašanje Turkovića u zatvoru.

image

Iz državnog zatvora nam je rečeno da će se o ovom događaju oglasiti u ponedjeljak. Podsjetimo, 2015. Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH izreklo je konačnu presudu Turkoviću od 40 godina zatvora. Sa njim su osuđeni Milenko Lakić (35), Muamer Zahitović (tri), Saša Stjepanović (12) i Fadil Aljović (pet) zbog učešća u pet ubistava, tri pokušaja ubistva, šverca droge, pljačke 2,5 miliona KM ABS banke… Ždrale je zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS-a, 7. juna 2000. u Bijeljini, osuđen na 20 godina zatvora. U septembru 1996. osuđen je na sedam godina zatvora zbog ubistva Gorana Batinića, ali je odležao pet godina i tri mjeseca, jer ga je pomilovao tadašnji predsjednik RS-a Mirko Šarović.

GODISNJICA
MARKETING