Došao od žene preuzeti mlijeko, na odlasku je slučajno usmrtio

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Juče oko 13.40 sati u Velikoj Barni, u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 110, na makadam cesti koja se spaja na županijsku cestu 3094 došlo je do nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, javlja PU bjelovarsko-bilogorska.

58-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registracijskih tablica vlasništvo jedne pravne osobe, a koje je namijenjeno za prijevoz i skupljanje mlijeka. Vozač je na nerazvrstanoj – makadam cesti obavljao skupljanje mlijeka od građana. 

Nakon što je preuzeo mlijeko od 68-godišnjakinje, sjeo je u vozilo te je s vozilom krenuo unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da radnju može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju, uslijed čega je prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u navedenu 68-godišnju pješakinju, a koja je ispred sebe gurala ručna kolica za prevoz mlijeka te nepropisno prelazila trotoar makadam ceste, objavila je policija.

68-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Dom zdravlja u Grubišnom Polju gdje je od dobijenih povreda preminula. Po nalogu dežurne zamjenice Opšteg državnog tužilaštva u Bjelovaru, tijelo pješakinje je prevezeno u Opštu bolnicu Virovitica, gdje će danas 17. decembra biti obavljena obdukcija.

58-godišnji vozač je alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala. U svezi navedenog saobraćajnog događaja podnosi se izvještaj nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru, zaključuje policija.