Dostavljača brze pošte opljačkao kolega, prijetio mu pištoljem: “Budi pametan, daj pare”

Dostavljača brze pošte opljačkao kolega, prijetio mu pištoljem: “Budi pametan, daj pare”

Sagnuo sam se u autu da uzmem vrećicu, a kada sam se okrenuo, vidio sam pištolj usmjeren ka meni kroz prozor koji je bio otvoren. Rekao mi je: “Budi pametan, daj pare.”

Ispričao je ovo svjedok Mladen Milaković u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Nedeljku Vesiću, optuženom za pokušaj razbojništva 2020. godine u banjalučkom naselju Lauš, pišu Nezavisne novine.

Svjedok je rekao da je radio kao kurir-dostavljač brze pošte “X Express”.

Prijetio pištoljem

“Trebalo je da pokupim paket od osobe koja se predstavila kao Nenad Jungić u naselju Lauš. Kada sam prišao autom na dogovoreno mjesto, vidio sam muškarca koji je imao masku preko lica, ali mi je djelovao poznato”, rekao je svjedok.

Kako je naveo, držao je kutiju u ruci i kada je prišao, tražio je od kurira kesu.

Prema njegovim riječima, tražio je vrećicu po autu i sagnuo se, a kada se okrenuo, vidio je da ima pištolj.

“Pištolj je bio usmjeren ka meni kroz prozor koji je bio otvoren. Rekao mi je: Budi pametan, daj pare”, ispričao je svjedok.

Prema njegovim riječima, rukom je odgurnuo oružje od sebe, nakon čega ga je razbojnik udario pesnicom u lice.

Napadač je potom pobjegao i ništa nije uzeo.

Zaposleni u istoj firmi

Svjedok je ispričao da se kasnije prisjetio odakle mu je napadač poznat i da je to bio optuženi Vesić.

Kako je rekao, optuženi je bio zaposlen u istoj firmi.

“Radio je kao i ja u brzoj pošti i bio je moj radni kolega i zato ga znam. Radio je oko mjesec dana, a koliko sam upućen, dobio je otkaz zbog nekog manjka novca”, rekao je Milaković.

U vrijeme pokušaja pljačke napadač je, kako je naveo svjedok, na glavi imao bijeli kačket i masku preko lica sa nekim natpisom.

“Bilo je vrijeme korone i ljudi su nosili maske u društvu, ali mi je bilo čudno zašto je on imao masku na licu s obzirom na to da je stajao sam na ulici. Mislim da je pištolj izvadio iz kutije prije nego ga je usmjerio ka meni”, rekao je svjedok, dodajući da je tu kutiju optuženi odbacio.

Naveo je i da je ona kasnije pronađena tokom uviđaja.

Svjedok Nikola Banović ispričao je da mu je optuženi tražio “neki stari telefon”.

Udario ga pesnicom

“Pozvao me i pitao imam li neki stari telefon da mu posudim. Našao sam neki sestrin s razbijenim ekranom i odnio mu. Tada mi je rekao da će biti nešto, neko krivično djelo i da neće vratiti telefon”, kazao je svjedok.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tereti Vesića da je prethodno putem telefona pozvao radnike brze “X Exspress” pošte i predstavio se kao Nenad Jungić te dogovorio predaju pošiljke.

Kako se navodi, kada je 10. septembra radnik brze pošte Mladen Milaković došao na dogovoreno mjesto u banjalučkoj Ulici Vladimira Rolovića, optuženi je, prijeteći, usmjerio pištolj ka njemu i rekao: “Daj pare i telefon.”

Dodaje se da je Milaković pružio otpor, nakon čega ga je optuženi udario pesnicom i pobjegao ne otuđivši ništa.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica