taxi taksi pixabay 696x464 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 19, 2021 @ 16:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Taksista M.R. (61) iz sela u okolini Despotovca uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao djevojku sa smetnjama u razvoju (29), koja je, navodno, prije toga bila gošća na njegovoj slavi.

NER FIT

Kako Kurir nezvanično saznaje, jezivo zlostavljanje dogodilo se na seoskom putu, kada je M.R. povezao djevojku i njenog rođaka.

  • M.R. je djevojku, koja je navodno prije toga bila sa svojim ocem kod njega na slavi, kao i još jednog njenog rođaka, povezao. Rođak je izašao u gradu, a djevojka je nastavila vožnju, navodno, ka nekoj lokaciji na periferiji grada, ali tu nije stigla – priča izvor.
  • Umjesto na adresu, odvezao je djevojku na jedan od sporednih puteva, sišao s kolovoza i na skrivenom mjestu parkirao automobil. Navodno je tu počeo da viče na nju, prijetio joj je i rekao da će je ubiti ukoliko ne spava sa njim – kaže neimenovani izvor “Kurira”.

Dozivala u pomoć

Djevojka je, kako izvor kaže, počela da viče i moli za pomoć, ali je niko nije čuo.

Tekst se nastavlja nakon reklame
Pixabay
  • Skinuo joj je odjeću i silovao je. Nesretna djevojka je plakala i jecala, a taksista ju je tad izbacio iz kola i pobjegao – kaže izvor.

Poslije zločina, djevojka je otišla u policiju i prijavila M.R.

  • Dala je izjavu u prisustvu radnika Centra za socijalni rad. Biće poslata na zdravstvene preglede kako bi se sve utvrdilo i da li ima prisustvo DNK tragova osumnjičenog. Vozilo M. R. poslato je na vještačenje radi utvrđivanja bioloških tragova na mjestu silovanja – kaže sagovornik i dodaje: “Taksista je nakon prijave uhapšen i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiči se za obljubu nad nemoćnim licem”.

Ovu informaciju za Kurir je potvrdio i Nenad Necić, zamjenik višeg javnog tužioca u Jagodini.

  •  Po isteku policijskog zadržavanja, M.R. će biti ispitan u tužilaštvu – izjavio je Necić.
LIDER