Dozvoljen povratak publike na košarkaške utakmice u BiH

Screenshot 2 105

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine dozvolio je povratak publike u dvorane pod posebnim okolnostima o čemu je generalni sekretar Amer Čolan izvijestio klubove koji se takmiče pod okriljem KS BiH.

“Poštovani sportski radnici, ovim putem vas obavještavamo i ujedno dajemo saglasnost klubovima učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/21. za prisustvo publike na utakmicama, a sve prema uputama Kriznih štabova i odluka Općina, Kantona, Županija i Zavoda za javno zdravstvo”, stoji u saopštenju.

Podvučene su mjere i smjernice koje se odnose na sprječavanje širenja pandemije.

“U skladu sa izdatim higijensko-epidemiološkim mjerama koje se odnose na sprječavanje širenja pandemije koronavirusa, obavezujuće je za sve klubove da se pridržavaju uputa, higijensko-epidemioloških mjera o broju prisutnih učesnika u zatvorenim prostorima, razmaku/distanci, nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru u kojem se odigravaju utakmice, a sve u skladu s preporukama nadležnih institucija. Za poštivanje i provovođenje higijensko-epidemioloških mjera i preporuka nadležnih institucija odgovorno su organizatori utakmice, odnosno sportski klubovi”, poručili su iz KS BiH.

Iz saveza su zamolili klubove da se i pridržavaju uputa iz Covid protokola KS BIH koji je dostavljen učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine, a koji se odnosi na aktivne i pasivne učesnike.