Portal 072info

Dr Baseti: Epidemija u Italiji je prošla

92382625 6F1F 4A7C AB99 1D8B32998BF2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Ðenovi, kaže da je epidemija COVID-19 u Italiji prošla i da se to vidi po brojevima.

“Onaj ko prati epidemiološku situaciju u Italji mogao bi pomisliti da smo još u jeku pune epidemije virusa korona. Svake vijesti počinju sa dnevnim izvještajima o broju zaraženih i hospitalizovanim. Ali, to je pogeršan utisak. Epidemija virusa COVID-19 je prošla, i to se vidi po brojevima: imali smo 4.000 pacijenata u intenzivnoj njezi, a danas u zemlji sa više od 60 miliona stanovnika, samo 60”, kaže dr Baseti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako prenosi agenzija AGI, on je kritikovao tendenciju da se svakodnevno, poput ratnih izvještaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitalizovanih i slično.

Ni u jednoj drugoj zemlji se tako ne radi, samo u Italiji, tvrdi doktor Baseti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Insistira se na negativnim podacima i zaboravlja da je Italija bila prva na udaru pandemije i da smo uspjeli da izađemo iz krize”, kaže infektolog.

Po njegovoj ocjeni, problem je u komunikaciji i krivce vidi u lokalnim institucijama, medijima, ali i među “stručnjacima” kojima i sam pripada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“To insistiranje na negativnom samo zbunjuje ljude, plašimo ih, a zdravstvena kriza, bar što se tiče Italije je prošla”, zaključio je Baseti.

Podijelite članak
  • 98
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NOVALIĆ: Pooštriti ćemo mjere

072info.com

Zaraženi prešućuju kontakte, žele spasiti prijatelje koji idu na ljetovanje

072info.com

Radončić: BiH mora hitno krenuti u bitku za vakcinu za sve svoje građane!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija