Dr. Drljević i ministar Vranić o mogućim novim ograničenjima 1. maja

koronavirus hrvatska
10.10.2020., Zagreb - Pune gradske ulice i ljudi bez maski iako je sve veci broj zarazenih od koronavirusa. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas je održao sjednicu o epidemološkoj situaciji u ovom kantonu.

Tragom medijskih najava da bi moglo doći do produžavanja aktuelnih epidemoloških mjera i tokom obilježavanja 1. maja, kontaktirali smo ministra zdravstva KS-a Harisa Vranića.

On je demantovao navode da se za 1. maj planiraju nova ograničenja, ali nije mogao precizirati, te nas je uputio na člana Kriznog štaba KS-a, doktora Ednana Drljevića.

“Naš glavni i primarni cilj je da se održavaju već postojeće mjere koje su na snazi i da se ništa ne zlouporijebljava ako nešto nije bilo dovoljno determinisano, te da se ne tumači na sovj način – već kako treba”, rekao je Drljević za portal Radiosarajevo.ba.

Fokus je, kako je pojasnio, na već postojećim mjerama i njihovom preciziranju.

U međuvremenu, kontaktirali smo i premijera KS-a Edina Fortu i tražili komentar o ovim mjerama, ali odgovor nismo dobili do zaključenja vijesti.

Napomenimo da Krizni štab KS-a predlaže mjere koje se tiču epidemološke situacije, dok zadnju riječ imaju Vlada KS-a i resorni ministar.