AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Iskren da budem, volio sam Jugoslaviju, volio bih da se nije raspala. Ali onog trenutka kada je prestala da postoji SFRJ, jedino mjesto u kojem mogu ostati jeste Bosna i Hercegovina. I to upravo ovakva, ni srpska, ni muslimanska, ni hrvatska… Pogledajte intervju sa dr. Draganom Stevanovićem na Face TV!

Dr. Dragan Stevanović gostovao je u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV-u, a Senad Hadžifejzović najavio ga je kao osobu “3 u 1” – ljekar, funkcioner, političar…

Stoga su i teme razgovora bile višeslojne, od korone i zdravstvene situacije u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini, do izbora gradonačelnika Sarajeva, te političkih manipulacija i mahinacija. Govorio je i o SDP-u, čiji je aktivni član, i greškama koje su se dešavala u kadrovskoj politici i koje se više ne smiju ponoviti.

– SDA pravi geto državu, Tuzla-Zenica-Sarajevo! – ustvrdio je večeras Stevanović.

Rekao je i da je ova stranka svjesno (s)rušila Bogića Bogićevića, a da je Abdulah Skaka “manipulator koji se kune”!

Prisjetio se i istupanja iz JNA u maju 1992. i ostajanja u BiH u krvavim godinama koje su slijedile:

– Iskren da budem, volio sam Jugoslaviju, volio bih da se nije raspala. Ali onog trenutka kada je prestala da postoji SFRJ, jedino mjesto u kojem mogu ostati jeste Bosna i Hercegovina. I to upravo ovakva, ni srpska, ni muslimanska, ni hrvatska… U to vjerujem, tako sam rođen i vaspitavan od svojih roditelja.

Pogledajte cijeli razgovor!