w 3
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Dragana Katić u velikoj životnoj ispovijesti otkrila je zašto je samo šest mjeseci nakon rođenja blizanaca Bojana i Bobana odlučila da kao samohrana majka napusti siguran posao.

Dragana je tada dala otkaz na Televiziji Beograd i prešla u tek otvoren “Grand”. Međutim, nije sve išlo tako glatko kad je odlučila da promijeni posao. Direktor te muzičke produkcije Saša Popović nije želio odmah da je angažuje jer je čuo da se mnogo ugojila tokom trudnoće.

Saša Popović
Saša Popović

– Mene su Popoviću preporučili Zoran Kuzmanović Munja i pokojna Zorica Konić, novinarka u TV Novostima. To je bilo 1998. godine u decembru, a ja sam se porodila u maju. Saša im je rekao: “Ja bih najradije nju, znam da može to da iznese, ali sam čuo da je debela posle porođaja i da ne može da se slika.” To je bilo djelimično tačno, bila sam ogromna tokom trudnoće, ugojila sam se više od 50 kilograma, ali uspjela sam da za šest mjeseci potpuno vratim staru kilažu! Saša je želio da se sam uvjeri. I kad je vidio da nisam debela, pristao je! – prisjetila se Katić za srbijanske medije.

Dragana je tada odlučila da napusti posao u državnoj firmi i pređe u novu produkciju, gdje je vodila emisiju “Zvezdano nebo”:

– Kada sam dobila ponudu od Lepe Brene i Saše Popovića da radim kod njih, majci je bilo strašno što želim da pređem u privatnu produkciju. Prelomila sam i prihvatila ponudu iako je sve izgledalo mnogo drugačije nego na Televiziji Beograd – u “Grandu” smo bukvalno u jednoj sobi dogovarali kako emisije treba da izgledaju. Međutim, imala sam bezgranično povejrenje u Brenu i Sašu, iako se privatno nismo znali. Oni su znali da postoji neka Dragana Katić, a ja sam, naravno, znala ko je Lepa Brena, ona je u to vrijeme bila velika zvijezda zajedno sa “Slatkim grehom” izjavila je.

Danas su emisije “Grand produkcije” među najgledanijim, a voditeljica objašnjava kako je bilo na samom početku, kada niko nije mogao da zna da li će se njihovi planovi ostvariti:

– U kući kod Saše Popovića sjedili smo Suzana Jovanović, koja je tada bila trudna, Lepa Brena, Tozovac, Mikica Kurtović i ja i pravili smo emisiju. Zapravo, sanjali smo snove. To zvuči nevjerovatno s ove tačke gledišta. Prelazak sa Televizije Beograd u “Grand” jeste bio rizik, ali ja sam vjerovala u uspjeh. Naravno da sam pristala i zbog dobre finansijske ponude. Tada niko nije govorio za koliko novca je neki voditelj prešao sa jedne televizije na drugu. Ali tvrdim da je u to vrijeme to bio najveći voditeljski transfer. Dobila sam od Saše odličnu ponudu! Ne mogu da kažem koliko novca je u pitanju, već samo da je bila velika razlika u odnosu na platu na RTS – priznala je.

Dragana nije imala podršku majke ni kad je kao student Filološkog fakulteta, u 21. godini, odlučika da se prijavi na konkurs Televizije Beograd.

– Majka nije bila za to da se bavim voditeljstvom, jer sam se prije toga ozbiljno bavila glumom i htjela sam da polažem prijemni na Dramskoj akademiji, ali je na kraju prevagnula književnost, pa sam upisala Filološki. Otac je prihvatio moju odluku. Uvijek je stajao iza mojih ideja i vjerovao mi je. Majka se dugo protivila mom poslu i trebalo je da prođe više od decenije da prihvati da će to biti moje stalno zanimanje. Nadala se da ću promeniti mišljenje – kaže Katić

Katić sa sinovima
Katić sa sinovima

Iznenadila je roditelje i kad im je rekla da još u trudnoći napušta partnera s kojim čeka blizance. Posle prvobitnog šoka, oni su je podržali.

Dragana je u odličnim odnosima sa bivšom ženom svog bivšeg partnera! Kada je on preminuo 2019. godine, njih dvije su zajedno sa djecom prolazile kroz taj period.

Voditeljica kaže da se nijednog trenutka nije pokajala zbog odluke da bude samohrana majka:

– Naravno da ne znaš u šta se upuštaš kada odlučiš da samostalno gajiš djecu… Niko od nas nije vidovit. Ali ja ne volim te patetične priče o ženama koje odluče da dalje nastave same. I sad bih isto uradila. Postoje žene koje ostaju sa partnerom jer nije lako presjeći i reći: “Dalje ću sama.” Ne optužujem nijednu ženu koja je odlučila da ostane u lošem braku. Neke žene ne mogu same – zaključila je.