Drama na Velikoj plaži kod Ulcinja: Goraždanin spasio dječaka

d 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zahvaljujući brzoj reakciji Goraždanina Anesa Halilovića spriječena je još jedna tragedija na Velikoj plaži u blizini Ulcinja, a na ovom dijelu crnogorskog primorja ovog ljeta ih se desilo nekoliko. Nakon pet sati vožnje iz Goražda, čim je, kako kaže, zakoračio u more, Halilović je svjedočio borbi dječaka za život. O drami koja je uslijedila, a kako bi upozorio roditelje da paze na svoju djecu, Anes je izvijestio preko društvene mreže Facebook.

ČITAJ JOŠ:  I OVO JE BiH: 14-godišnjak dilao ekstazi, uhapšene dvije osobe

– Primijetio sam dječaka, na prvi pogled izgledalo je da se guši, ali sam pomislio i da me zeza. Na momenat sam mu okrenuo leđa, ali vidio sam kako mi pokušava nešto da kaže. Okrenem se i vidim da već počinje da guta more, a glava mu tone pod vodu. Priletio sam mu, iščupao ga i odveo ga njegovoj porodici na obalu. Hvala Allahu da sam se zatekao tu – kazao je Halilović.

Za rastanak i uspomenu na ovu dramu sa sretnim završetkom napravljena je zajednička fotografija dvije osobe koje je povezala nevolja, a koje se i dalje ne poznaju.

ČITAJ JOŠ:  Teška nesreća u Zenici: Ima krvi i po cesti, povrijeđeni prevezen u bolnicu (FOTO)

– Mali je, čini mi se, sa Kosova. Nema pojma šta sam ga pitao, niti sam ja njega šta razumio, ali ovo je i za mene ibret jedan. Pazite na djecu – poručio je Halilović, koji za ovakav postupak prima brojne čestitke svojih sugrađana.

GODISNJICA
MARKETING