DRAMA: Pucano na policajca 

policija trake
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Centrala policije u Prištini saopštila je da su dvojica muškaraca osumnjičena za pucnjavu iz vatrenog oružja na jezeru kod Gračanice i da je meta napada bio policajac.

“Prijavljeno je da su dva osumnjičena kosovska muškarca pucala na mušku žrtvu (policajca). Policajac je reagovao pucnjem, uslijed čega su dva osumnjičena povrijeđena i upućena na pružanje ljekarske pomoći. Na licu mjesta pronađeno je 15 čaura, dok je u selu Mramor kod osumnjičenih pronađen motocikl i oružje tipa ‘zoraki’ bez metaka. Slučaj se istražuje”, navodi se u redovnom policijskom izvještaju dva dana nakon događaja. 

Na mjestu pucnjave na jezeru bilo je desetak srpskih djevojaka i mladića, okupljenih povodom praznika Prvog maja.

Mladić iz grupe Marko Petković, ispričao je da se napad dogodio u ponedjeljak poslije podne, kada su im se približile dvije nepoznate osobe na motorima, prenosi RTS.

“Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas”, naveo je Marko Petković iz Lapljeg Sela.

Dodao je da su zalegli kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

“Policajac u civilu koji bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem, a napadači su krenuli da beže prema selu Mramor”, precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Dvije osobe na motoru su ranjene i prevezene u bolnicu u Prištini.