Drama u BiH: Kidnapovali i tukli maloljetnicu

policijaaa

Banjalučka policija uhapsila je N.A., T.A., Š.Š. i maloljetnika, svi iz Vukosavlja, zbog sumnje da su nasilno odveli 17-godišnju djevojku, bivšu maloljetnikovu vanbračnu suprugu, koju su ugurali u automobil i tukli, dok ih policija nije presrela i uhapsila.

Drama se odigrala u banjalučkom naselju Lazarevo kada su maloljetnik i njegov otac N. A. došli do kuće u kojoj je 17-godišnjakinja boravila.

– Njih dvojica su djevojku tukli, nasilno odvukli i ugurali u automobil u kojem su ih čekali T. A. i Š. Š. Dok su se vozili Š. Š. je maloljetnicu udarao po tijelu – navode u PU Banja Luka.

Ovu otmicu policiji je prijavio neko od očevidaca, pa je na osnovu opisa organizovana potraga za automobilom kojim je maloljetnica odvezena. Ubrzo policija je uspjela da ih locira i zaustavi, a u vozilu su zatekli i 17-godišnju žrtvu koja je po sebi imala vidne povrede.

– Efikasnom reakcijom policije osumnjičeni su pronađeni i lišeni slobode. Svi su osumnjičeni za protivpravno lišenje slobode, dok se maloljetnik tereti i za nasilje u porodici, a Š. Š. za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda – rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad i maloljetnica je smještena u sigurnu kuću, dok su osumnjičeni sprovedeni na dalju kriminalističku obradu. Sa cijelim slučajem upoznat je tužilac za maloljetnika banjalučkog Tužilaštva koji vodi istragu.

IZVORAvaz
Prethodni članakKakanj: Ovo je policajac koji je uhapsio provalnika koji je pokušao ubiti i opljačkati starca
Sljedeći članakGinekologu iz Dervente smanjena kazna za smrt porodilje iz Modriče