Drama u BiH: Podstanare udarao pepeljarom i televizorom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U stanu u ulici Majdanska, sarajevsko naselje Švrakino Selo, u srijedu odvijala se prava drama. Naime došlo je do tučnjave u kojoj je Nermin Zahirović prvo pepeljarom, a potom i LCD televizorom nasrnuo na trojicu podstanara.

On se sumnjiči za krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje lakših povreda.

Odbrana sa slobode

– Osumnjičeni je u mom prisustvu ispitan u prostorijama PU Novi Grad Sarajevo nakon čega je pušten da se brani sa slobode – kazao je za portal „Avaza“ advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Zahirovića.

Događaj se desio 7. septembra oko 19:15 sati kada je Zahirović otišao do stana u kojem živi porodica A., a kako bi razgovarali oko jednog auta. Vrata stana otvorio mu je stariji sin od A. A. 

Kada je ugledao Zahirovića, odmah je pokušao da zatvori vrata što je Zahirovića u prvi mah zbunilo.

– Nogom sam udario u vrata koja su se odmah otvorila. Bilo mi je krivo što mi zatvara vrata bez razloga, pa sam po ulasku u stan odmah uzeo pepeljaru koja je stajala na stolu – izjavio je Zahirović u policiji.

Pepeljarom je prvo udario po glavi oca A. A. onda i starijeg sina S. A. pa i mlađeg koji je maloljetan.

Neću ih više uznemiravati

– U jednom momentu uzeo sam i njihov TV i udario A. A. i S. A. po ramenu. Televizor se razbio. Nakon toga sam izašao iz stana – priznao je Zahirović.

Dodao je da nije tačno da je bio naoružan i da su još neke osobe bile s njim.

– Žao mi je zbog događaja, kajem se zbog toga, a bio sam izrevoltiran postupkom S. A. s kojim nisam bio u svađi. Neću ih više uznemiravati jer za tim nema potrebe – kazao je Zahirović.

Avaz