DRAMA U BIH: Pretukao sugrađanina i uzeo mu 6.000 eura, pa ga odvezao pred Hitnu pomoć

hitna pomoc srbija

Banjalučka policija uhapsila je D. V. iz Banje Luke, osumnjičenog  da je počinio razbojništvo.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, oštećeni im je 8. maja ove godine prijavio da ga je D. V. fizički napao teleskopskom palicom i oteo mu 6.000 eura.

– Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni na području Grada Banja Luka, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj protiv osumnjičenog – saopćeno je.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni i žrtva se poznaju, a kritične večeri su bili zajedno u automobilu i odvezli su se do banjalučkog naselja Česma.

Sumnja se da je osumnjičeni tu teleskopskom palicom više puta udario žrtvu, a zatim mu uzeo 6.000 eura, da bi ga nakon toga odvezao do Službe hitne pomoći u u Banjoj Luci i tu ga izbacio ispred vrata.

faktor

Prethodni članakFrancuzi Benzemu porede sa džihadistima: Slika se sa teroristom, sud treba istražiti finansiranje džamija
Sljedeći članakDodik: Ako je Rusija kriva za rat, onda su jednako i drugi