DRAMA U POREZNOJ, VRIJEĐAO RADNIKE: Smrdiš, nevaspitano govedo! Prema zaposlenima se ponašaš ko prema hajvanima!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 23.01.2023.godine, podiglo je optužnicu protiv Ćosatović Esada zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. Stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 26.01.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju.

U nastavku pročitajte optužnicu Tužilaštva ZDK uz napomenu da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižem OPTUŽNICU protiv:

ĆOSATOVIĆ ESAD zvani „Eso“, 1959. godište, iz Doboj Jug, neosuđivan, što je: dana 06.07.2022. godine, na području općine Doboj-Jug u Poreznoj ispostavi Doboj Jug kao uposlenik Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine na poslovima referenta, naročito drsko, koristeći službeni računar na kojem je obavljao poslove i radne zadatke, sačinio i putem elektronske pošte uputio e-mail od cca 54 stranice sa nazivom Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka na više e-mail adresa u okviru Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, u kojem je naročito grubim vrijeđanjem iznio neutemeljene tvrdnje i teške uvrede prema ….. Porezne uprave I.Š., između ostalog nazivajući ga “da je samozvani ekonomski ekspert koji je na nivou potreba jedne poljoprivredne farme za uzgoj sitne živine koji je najgluplji … svih Poreskih uprava na zemaljskoj kugli, da je dokazao da je jedan obični nepismeni slijepac, da je budala, da ne zna ništa i da lupa ko maksim po diviziji, da se ponaša prema zaposlenima u Poreznoj upravi kao prema hajvanima bez ikakvih prava i neosnovano ih kao goveda za priuzu premješta u drugu štalu, da je ženskom djetetu A.Z. otkinuo glavu i pokazao da ima muda, prekinuo joj život, da smrdi od… pa na dalje, da je neodgovorno i nevaspitano govedo”,

ČITAJ JOŠ:  UPLAKANA AMIRA KULAČIĆ: Zvali ga da večera, nije se javljao. Amidža razvalio vrata i našao ga kako leži

zatim prema … Porezne ispostave Doboj-Jug K.D., navodeći između ostalog, “da ne zna ništa ko da ga je Š.I. pravio, da nagovara alkoholičara N. na fizički obračun sa Ćosatovićem, da oni 25 godina jebu građane Doboj Juga u mozak”, zatim prema K.M. bivšoj uposlenici Porezne uprave koja je obavljala poslove … Porezne ispostave Tešanj, navodeći između ostalog da se u nju zaljubio Š.I., da se zagledao u njenu kratku usku suknju i njena štrkljava bijela koljena, opisujući je „uska suknja dužine na pola puta između guzice i koljena, dvije noge kao dvije bijele vrljike, pa kada sjedne onda se suknja još više povuče prema gore, pa onda bi čovjek trebao da razmišlja da li je to deset ili petnaest centimatara do medunožja”,

ČITAJ JOŠ:  ZAKAZAO CZSR ZENICA: Otišli su djevojčica Anandi (10) i mladić Emrah (16), ko je sljedeći?

zatim prema … Porezne ispostave M.K.V., navodeći između ostalog “da hoće da mu skine i ukrade sva četiri točka sa kola i zapali kola jer on ima poznanike u kriminalnim krugovima, da je evidentiran u evidencijama MUP-a ZDK kao korisnik opijata, da je toliko glup da ne zna da ga je Ćosatović Esad posredno doveo na mjesto … u poreznu ispostavu Maglaj”,

kao i prema …Kantonalnog poreznog ureda Zenica I.S. kojem je takođe putem elektronske pošte poslao na službenu e-mail adresu podnesak naslovljen kao “Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka”, svjestan i znajući da će na taj način iznošenjem grubih uvreda i neutemeljenih navoda koje sadrži taj zahtjev kod I.S., K.V., K.D., I.Š. i K.M. ugroziti građanski mir, posebno ako se ima u vidu da je navedene poruke poslao na više adresa, a što je i htio, čime je počinio krivično djelo “Nasilničko ponašanje” iz člana 362. stav 1. KZ F BiH.

ČITAJ JOŠ:  Kasumović potpisao Zaključak: Grad Zenica pomaže Tursku sa 10.000 KM!
GODISNJICA
MARKETING