DRAMA U VISOKOM: Nedo ti Bog da barneš moje auto je*at ću ti mater

Policija noćna Zenica

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 07.11.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Bečar Ahmeta zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 15.11.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u  Visokom.


*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) u vezi sa članom 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, podižemo


O PT U ŽN I C U


Protiv:BEČAR AHMETA, rođen 1961. godine u Visokom,

neosuđivan što je:
dana 05.09.2022. godine, oko 16,30 sati, u Visokom, ugrozio sigurnost K. E. na način da je, nakon što je isti na raskrsnici Sebilj parkirao svoje vozilo pored njegovog, obratio mu se riječima „nedo ti bog da barneš moje auto jebat ću ti mater“, a potom prišao svom vozilu kako bi provjerio je li oštećeno, govoreći kako je sve to njegovo i da je on odbranio, a nakon što mu je E. pružio ruku čestitajući mu na tome, nastavio riječima „je li ti to mene zajebavaš, ja sam se borio, a ti si pobjegulja, jebo ti mater, tebe niko na Percu ne voli, ubiće te i ja ću te ubiti, jer si šupak“, nakon čega je nastavio psovati i vrijeđati K.E., iako je bio svjestan da će ovakve riječi kod njega izazvati osjećaj straha i ugroženosti, što je i htio, koje prijetnje su kod K. E.izazvale osjećaj straha i uznemirenosti,

čime je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE