Portal 072info

Drama u Zenici: Stanare probudio gusti dim, razbijali vrata i prozore, bježali na balkone…

Prava drama odvijala se protekle noći u soliteru na adresi Bulevar Kulina bana na broju 32 u Zenici, a kada je došlo do zapaljenja ormarića, odnosno pancirnih osigurača i dijela instalacija u prizemlju zgrade, saznaje “Avaz”.

Kako saznajemo od stanara solitera, haos je počeo u tri sata poslije ponoći, a svi oni ostali su u šoku kada im se stanovima počeo širiti gusti dim koji ih je i probudio.

  • Požar u prizemlju zgradeFoto: (D. Pašalić)

– Probudio nas je gusti dim, prvo smo mislili da gori nekome stan. Razbijali smo vrata i prozore da dim izlazi iz haustora. Dosta komšija je bježalo na balkone da ne bi gutali dim. Trauma, haos, šok – priča nam jedan od stanara zgrade.

Kako saznajemo, zbog gutanja dima u Hitnu službu javio se bračni par s maloljetnom djevojčicom, a stanari koje smo zatekli na stubištu zgrade nisu bili raspoloženi govoriti o traumi koja ih je probudila u pola noći.

Na licu mjesta bili su vatrogasci koji su brzo lokalizirali požar, policija i inspektori koji su obavili uviđaj, a kojim će biti utvrđeno šta je uzrok zapaljenja instalacija.

Avaz – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 185
    Shares