Portal 072info

Dramatična noć u Zenici: Jak vjetar čupao drveća, oštećen automobil, elektroinstalacija, letjeli kontejneri (FOTO)

Nevrijeme koje je protekle večeri zadesilo Zenicu izazvalo je probleme kako u saobraćaju tako i na privatnim te ugostiteljskim objektima.

Preplavljene saobraćajnice

Obilna kiša, praćena jakim vjetrom, preplavila je brojne zeničke saobraćajnice. Tako je na nekoliko dijelova u gradu, zbog ogromne količine vode, saobraćaj bio onemogućen.

Jak vjetar nanio je štetu na nekoliko ugostiteljskih objekata, odnosno, na njihovim baštama. Osim toga, letjeli su dijelovi fasade sa zgrada, kontejneri, frižideri ispred trgovačkih radnji, padale su grane i izvaljena su drveća.

Najkritičnije je bilo na izlazu iz Zenice i u ulici Štrosmajerova, gdje je izvaljeno ogromno drvo koje je palo na saobraćajnicu i tako blokiralo saobraćaj ali i prouzrokovalo štetu na automobilu Pežo. Usljed pada, oštećena je i elektroinstalacija.

Reporter “Dnevnog avaza” neposredno nakon što je stablo izvaljeno bio je na licu mjesta, gdje su se nalazile policijske ekipe, a potom su stigli i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica. 

Počupani kablovi

Na automobile Pežo je pričinjena znatna materijalna šteta, a zenički vatrogasci borili su se sa ogromnim stablom drveta koje je blokiralo saobraćajnicu. 

Čekale su se i ekipe Elektrodistribucije Zenica, kako bi sanirali kablove koji su počupani usljed pada drveta.

Kritično je bilo i na izlazu iz grada na magistralni put M-17, gdje je voda preplavila saobraćajnice. 

O kojoj količini vode se radi najbolje svjedoči podatak da je jedan automobil gotovo potpuno poplavljen i blokiran u vodi. Mladiće, koji su se nalazili u vozilu, zatekli smo kako stoje na krovu automobila, čekajući pomoć.

Za sada nije poznat precizan podatak o šteti prouzrokovanoj nevremenom koje je zadesilo Zenicu.

D. PAŠALIĆ/AVAZ

Nevrijeme u Zenici

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box