Portal 072info

Drang nach Westen (Prodor na Zapad) pretpremijera na sceni BNP-a

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U drugoj polovini pozorišne sezone i pred 15. Festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2016., u Bosanskom narodnom pozorište Zenica se očekuje pretpremijerna izvedba predstave Drang nach Westen (Prodor na Zapad) u režiji Lajle Kaikčije. Predstava je nastala u autorskom timu bosanskohercegovačkog dramskog pisca Dragana Komadine, a po ideji same rediteljice. 

U predstavi igraju Izudin Bajrović, glumac Narodnog pozorišta Sarajevo, kao gost, te glumci Bosanskog narodnog pozorišta Saša Handžić, Lana Delić, Uranela Agić-Burina i Enes Salković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tekst autora Dragana Komadine Drang nach Westen je zenička priča koja će svoju praizvedbu imati upravo u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Riječ je o predstavi koja se bavi aktuelnim pitanjima odlaska pojedinaca i kompletnih porodica iz BiH u nadi da će svoje zaposlenje, egzistenciju i bolji život pronaći u nekoj drugoj zemlji.

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a kompozitor je Igor Kasapović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pretpremijera predstave je zakazana za utorak 05. aprila 2016. u 19.30 sati. Predstava se igra na Hinter bini Velike scene Bosanskom narodnog pozorišta Zenica, u okviru 21. Međunarodne kulturne manifestacije Zeničko proljeće.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME