Draško Stanivuković sebi smanjuje platu, evo za koliko

drasko stanivukovic pixsell
22.06.2021., Gradska uprava, Banjaluka (BiH) – Gradonacelnici dva najveca grada u BiH Benjamina Karic i Drasko Stanivukovic sastali su se danas u Banja Luci. Gradonacelnica Sarajeva je u Banjaluku dosla na Stanivukovicev poziv i rijec je o njihovom prvom sluzbenom susretu. Njihovi prethodnici, Igor Radojicic i Abdulah Skaka, se nikada nisu sluzbeno sastali. Gradonacelnica Sarajeva odrzala je govor u kojem je rekla da je "nasa prekrasna Banjaluka biser Krajine", te se zahvalila gradonacelniku Stanivukovicu sto je ucinio da se osjeca kao u svojoj kući. U centru Banjaluke, u blizini Gradske uprave i Banskog dvora, postavljena je i cesma u cast dolaska gradonacelnice Sarajeva, a prilagodjena je svima, a postavljanje slicne cesme je najavljeno i kada Stanivukovic bude dolazio u Sarajevo. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U Nacrtu rebalansa budžeta, koji će se biti na dnevnom redu sjednice Skupštine grada Banja Luka u septembru, Draško Stanivuković, banjaluški gradonačelnik je, između ostalog, predložio i smanjenje plate funkcionerima za 25 posto, odnosno za 1.250 KM manju platu za sebe.

Takođe, prema njegovim riječima, plata bi bila za 1.000 maraka manja predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine grada Banja Luka.

“Ovo je maksimalno smanjenje koje je moguće. Vođeni smo degradacijom u sistemskoj mjeri pa i funkcioneri moraju pokazati revnost i posvećenost”, rekao je Stanivuković.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, rekao je da će sjednica Skupštine biti održana 21. septembra te da će na dnevnom redu biti 65 ili 66 tačaka, pišu Nezavisne novine.

“Vjerujem da će ovo biti jedna od sadržajnijih sjednica Skupštine grada. Između ostalog, imamo i Nacrt rebalansa budžeta. Gradska administracija nas je upoznala sa samim promjenama u rebalansu, odnosno šta je dovelo do izuzetno visokog rebalansa budžeta”, rekao je Ilić.

Dodao je da bi eventualno prihvatanje ovog nacrta dovelo do toga da na narednoj sjednici u oktobru donesu rebalans budžeta. Stanivuković je istakao da će se još mnogo raditi te dodao da će historijski maksimalnu podršku dobiti i Dom zdravlja, i to u iznosu od 500.000 maraka. Osim toga, kako je kazao, rebalans budžeta će kroz emisiju obveznica dodati još šest miliona na budžet, što je oko 172 miliona KM, a, ističe, takav budžet nije bio u prethodnih 15 godina.