Portal 072info

Drastičan pad temperatura u cijelom regionu

Za razliku od jučer kada su bili među najtoplijim u Evropi glavni gradovi Bosne i Hercegovine i Srbije, Sarajevo i Beograd danas su u podne sa izmjerenim 16 stepeni Celzijusa najhladniji gradovi na Balkanu.

Naime, za svega 24 sata temperatura u Beogradu i Sarajevu se gotovo upolovila, odnosno danas je manja za čak 14 stepeni u odnosu na jučer. Naime, jučer u podne u Sarajevu i Beogradu bilo je izmjereno po 30 stepeni Celzijusa.

Iako, je temperatura manja danas u odnosu na jučer, glavni grad Makedonije, Skoplje sa izmjerenih 28 stepeni Celzijusa najtopliji je na Balkanu.

U glavnom gradu Crne Gore izmjereno je 25 stepeni Celzijusa, a glavnom gradu Albanije, Tirani 22 stepena Celzijusa. U Mostaru je lino 21 stepen Celzijusa, odnosno za deset stepeni manje nego jučer.

I dalje hladno je u zapadnim dijelovima, iako je za stepen do dva toplije nego jučer. Tako je u podne u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani izmjereno 19 stepeni Celzijusa, glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu 18 stepeni Celzijusa, a u Mariboru 17 stepeni Celzijusa.

N1

Podijelite članak