Dres koji je Messi poklonio ovom dječaku i njegovoj porodici je život učinilo nepodnošljivim

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prošlo je šest godina otkako je maleni dječak iz Afganistana osvojio svijet sa improvizovanim dresom Lea Messija. Ulicalam svog sela sa plavo-bijelom najlon kesom šutao je loptu i imao želju da upozna čuvenog Argentinca. Na kraju se to i desilo, ali poslije tog događaja za dječaka je počeo pakao.

Murtaza Ahmadi je molio svog oca da mu kupi dres Lea Messija, ali kako se nije imalo novca njegov bratj Hamayoon je napravio dres od kesa i na njemu hemijskom olovkom ispisao ime Messi.

Nakon toga je objavio fotografiju na društvenim mrežama koja je za kratko vrijeme postal viralna. Argentinac je nakon toga poslao potpisani dres i majicu malenom Murtazi, a ubrzo su se upoznali tokom prijateljske utakmice Barcelone u Kataru.

Maleni dječak tada nije ni mogao zamisliti da će mu najljepši i nezaboravni trenuci život pretvoriti u pravu noćnu moru, njemu i njegovoj porodici.

Otkako su Talibani preuzeli vlast u zemlji Murtazina porodica je čak 12 puta mijenjala mjesto stanovanja. O svemu je pričala Mahdia, sestra sada 12-godišnjeg Ahmada.

“Ahmad je poput zatvorenika u kući. Ne može izaći vani. Ne smije se ni družiti s djecom jer bi ga neko mogao odati”, govori ona.

Dodaje da otac stalno prima pozive od Talibana koji ga pitaju za lokaciju i govore mu da ga neće povrijediti i da samo žele razjasniti neke stvari.

“Znamo da nas traže. Mijenjamo lokaciju s vremena na vrijeme. Želimo da napustimo Afganisan”, govori Mahdia koja je otkrila da to ne mogu uraditi jer su im pasoši istekli, a ne smiju ih obnoviti.

Brat Hamayoon je nekako uspio pobjeći od talibanskog režima i trenutno se daleko od Afganistana. Preko Irana i Turske nekako se uspio dočepati Kanade.

“Kad razgovaram sa sestrom, ocem i majkom, članovima porodice, stalno mi govore da su u opasnosti”, kazao je on te dodao: “Talibani ih zovu pa oni mijenjaju lokaciju i čuju da će ih talibani uhvatiti.”

Hamayoon je želio najbolje za svog brata kada mu je napravio dres, a sada čini sve da izbavi porodicu iz pakla. Nada se da će Kanada prihvatiti njegovu porodicu.

“Murtaza će jednog dana postati slavan kao Messi i to u Kanadi”, poručio je Hamayoon.