dritan abazović
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović stigao je danas u Sarajevo. S njim stiže i Đorđe Radulović, šef crnogorske diplomatije.

Abazović je pod jakom policijskom pratnjom došao u glavni grad BiH u popodnevnim satima te se odmah uputio u jedan hotel u centru grada.

On je inače već najavio svoj dolazak u Srebrenicu 11. jula na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici gdje će se i obratiti na komemorativnom skupu.

Potpredsjednika crnogorske vlade će sutra primiti članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, a gosti iz Podgorice bi se trebali sastati i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

S obzirom da je Skupština Crne Gore nedavno usvojila Rezoluciju o Srebrenici predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik saopćio je kako se neće sastati sa zvaničnicima Crne Gore.

Abazović je inače bio sarajevski student, a pažnju ovdašnjih političara je izazvao nakon što je stupio u koaliciju sa prosrpskim strankama u Crnoj Gori i bio ključna figura u izbacivanju stranke Mila Đukanovića nakon 30 godina vlasti.

Ipak, Abazović je odigrao i veliku ulogu u donošenju Rezolucije u crnogorskoj skupštini čime je vratio simpatije probosanskih političkih snaga.