Portal 072info

Droga je potpuno uništila najljepšu glumicu Jugoslavije, umrla je na podu među špricama

23 8
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svoju glumačku karijeru je počela sedamdesetih, a osamdesete su joj donijele najveću slavu. Raspadom Jugoslavije raspala se i njena karijera, a njeni problemi s ovisnošću stalno su se provlačili po medijima.

Glumica nije krila da je duboko nesretna osoba. U jednom od posljednjih intervjua rekla je da je njezin ideal kratka i vesela smrt. U suzama je tada pričala da njezin život nema smisla jer nije rodila dijete te nije nastavila lozu svoje obitelji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svoj burni život završila je 23. septembra 2008. godine u Beogradu, a obdukcija je pokazala da je umrla od predoziranja heroinom. Detalji njene smrti bili su posebno potresni – glumica je navodno zbog droge prodala sav namještaj iz stana te je umrla na madracu, koji joj je jedini preostao. Navodno je njeno tijelo pronađeno među špricama na podu, a hitnu pomoć pozvao je prijatelj s kojim je te noći konzumirala drogu.

Sonja Savić glumom se profesionalno počela baviti sa 16 godina, a već s 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Početkom osamdesetih došlo je njeno vrijeme pa je u dvije i pol godine snimila pet filmova koji su udarili golem pečat na jugoslavensku kinematografiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Scene u filmu Una, koji je nastao po romanu Mome Kapora, a govori o ljubavi između profesora Mišela Babića i njegove studentice Une Vojvodić, ne zaboravljaju se. Gola Sonja Savić koja jede trešnje na balkonu i zavodi profesora tokom intervjua mnogima se vječno urezala u pamćenje.

Osim u filmu Una, tokom svoje karijere zaigrala je u ukupno 50 filmova jugoslavenske, slovenske i srpske produkcije. Davitelj protiv davitelja, Život je lep, Balkanski špijun, Mi nismo anđeli, Šećerna vodica i Jug-jugoistok samo su neki od filmova kojima je Sonja udahnula dušu, a početkom devedesetih se počela baviti režijom u projektima koji su se umjetničkom crtom borili protiv rata u Jugoslaviji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)