Portal 072info

DROGA KOJA JEDE LJUDSKO MESO još nije evidentirana u Bosni i Hercegovini

Droga_krokodil
U BiH još nije bilo slučajeva zapljene razarajuće droge “krokodil”, koja ostavlja jezive rane na tijelu, i zbog koje ovih dana vlada velika panika u Hrvatskoj, nakon što je u Osijeku uhapšeno pet osoba zbog prodaje ozloglašene smrtonosne tvari.

Iz policijskih agencija, u kojim su potvrdili da zasad nema razloga za paniku, kažu da redovno prate situaciju na terenu, te da djeluju preventivno.

“U RS nije bilo zapljene te tvari”, kazali su u MUP-u RS, a isto su nam za FBiH potvrdili i u Federalnoj upravi policije (FUP).

U više centara za odvikavanje od narkotika danas su nam takođe kazali da nisu imali slučajeva da im se građani javljaju nakon korištenja droge MDPV, kako se stručno zove “krokodil”.

“Međutim, prilično je zabrinjavajuća vijest koja stiže iz Hrvatske i iskreno se nadamo da se problem neće ‘preliti’ i ovdje”, kazali su nam u jednom od centara za odvikavanje.

Inače, hrvatski mediji su prije nekoliko dana objavili da je pet osoba iz Osijeka osumnjičeno za prodaju smrtonosne droge “krokodil”, zloglasne po svojim kobnim posljedicama već nakon prvog uzimanja.

U medijima su se, takođe, pojavili i sastojci potrebni za spravljanje te droge, i vidljivo je da se svi oni mogu pronaći i kupiti u slobodnoj prodaji.

Ranije je objavljeno da se “krokodil” pojavio i na srbijanskom narko-tržištu, a navodno ga izbjegavaju čak i dileri, upravo zbog užasnih posljedica koje ostavlja po konzumente.

Naime, koža na mjestu gdje se ta droga ubrizga prvo poprimi izgled krokodilove kože, a zatim meso počne trunuti i doslovno otpadati.

Ruski stručnjaci naglašavaju da korisnici nekada ne prežive ni prvo uzimanje droge, a i ako prežive, mogu da žive još najviše tri godine.

Nezavisne novine

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box