Portal 072info

Drogu iz BiH kamionom pokušali prokrijumčariti u Njemačku, carinicima rekli da je obuća

Detaljnim pregledom kamionske pošiljke koja se nalazila u carinskoj ispostavi Bosanska Gradiška službenici Uprave za indirektno oporezeivanje u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, otkrili su i veliku količinu droge “skank”. U ovoj akciji su uhapšene dvije osobe, koje su drogu pokušale prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

Službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Banja Luka, kasno sinoć su u carinskoj ispostavi Bosanska Gradiška izvršili detaljan pregled kamionske pošiljke, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje.

U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća. Zaplijenjenoje 400 paketa droge, odnosno oko 350 kilograma, čija vrijednost na crnom tržištu dostiže iznos od dva miliona KM.

Detaljnim pregledom pošiljke je otkrivena veća količina opojne droge “skank”. Aktivnosti na terenu su provedene uz detaljnu koordinaciju sa kolegama iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, koji su preuzeli sve naredne aktivnosti u ovom predmetu.

Akcija provedena u carinskoj ispostavi Bosanska Gradiška predstavlja još jedan dokaz uspješno planiranih i izvedenih zajedničkih aktivnosti UIO, SIPA-e i drugih državnih agencija.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 45
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box