Portal 072info

Druga gimnazija obilježila 25. novembar – Dan državnosti BiH (FOTO)

Danas su učenici Druge gimnazije u saradnji sa profesorima i direktoricom Dianom Bešić upriličili priredbu povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tako su mnogobrojni posjetioci među kojima su se nalazili učenici, profesori ali i prijatelji i porodice učenika Druge gimnazije uistinu uživali u sadržaju priredbe. Na samom startu programa prisutne je pozdravio hor Druge gimnazije pod vodstvom prof. Saida Jusića, interpretirajući pjesmu ‘Ti si mi bila u svemu naj’, legendarnih Indexa.

Potom su uslijedile recitacije učenika trećeg razreda, Aleksandra Tomića, potom učenice Emine Aganović, a dok je Adelisa Bešić napisala skeč ‘Zašto volim Bosnu’ a u kojem su njeni drugovi iz razreda odigrali glavne uloge. Valja istaći kako je hor premijerno otpjevao i kompozicija ‘Kad kažeš Bosna”, a čiji je tekst i muziku uradio upravo profesor Said Jusić.

Učenici su današnju priredbu iskoristili da pozovu sve prisutne da podrže Drugu gimnaziju i dramsku sekciju koja učestvuje u BH Telecom-ovom takmičenju, te su kazali da svi oni koji ih žele podržati neophodne informacije u vezi sa glasanjem mogu potražiti na Facebook profilu Druge gimnazije.

Priredba je završena simobličnom interpretacijom ‘Ne dam domovinu’, a zadovoljna lica mnogobrojnih posjetilaca pokazatelj su kako su učenici Druge gimnazije opravdali očekivanja posjetilaca.

Kako je to izgledalo u Drugoj gimnaziji, pogledajte u fotogaleriji.

[Galleries 448 not found]

Podijelite članak