DRUGA GIMNAZIJA: Upriličena manifestacija ‘Smotra amaterske drame’ (FOTO)

DRUGA GIMNAZIJA: Upriličena manifestacija ‘Smotra amaterske drame’ (FOTO)

IMG_2929
Foto: Benjamin Hazić/072info.com

Iako su ostala još dva dana do kraja školske godine te da većina učenika razmišlja o završavanju obaveza koji se tiču škole, po ko zna koji put učenici Druge gimnazije dokazali su da pored redovnih školskih obaveza uživaju i u vannastavnim aktivnostima. Tako je danas u fiskulturnoj sali Druge gimnazije upriličena manifestacija 'Smotra amaterske drame' na kojoj su učenici Druge gimnazije mnogobrojnim gostima, prijateljima i profesorima predstavili tri predstave. 

'Sevdalinka', 'Samo da ne poludim' i 'Ples i bijes' predstave su u kojima su danas prisutni uživali a koje su predstavljene i žiriju koji je imao težak zadatak budući da se izabrala najbolja predstava, scenarij, režija, muška i ženska uloga. Iako su sve tri predstave podjednako oduševile žiri i publiku, nijanse su odlučile u dodijeljenim priznanjima. Tako je priznanje za najbolju režiju osvojila predstava 'Sevdalinka' a koju potpisuje Adelisa Bešić, dok je priznanje za najbolji scenarij osvojila predstava 'Samo da ne poludim'. Za najbolju mušku ulogu proglašen je Nedim Puriš, a priznanje za najbolju predstavu dobila je predstava pod nazivom 'Samo da ne poludim'. 

Kako je to izgledalo danas u Drugoj gimnaziji pogledajte u fotogaleriji, a preostali dio fotografija potražite na našoj Facebook stranici.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE