DRUGA GIMNAZIJA: Upriličena manifestacija ‘Smotra talenata’ (FOTO)

DRUGA GIMNAZIJA: Upriličena manifestacija ‘Smotra talenata’ (FOTO)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

Učenici Druge gimnazije u Zenici danas su održali talent show pod simboličnim nazivom “Smotra talenata učenika naše škole” kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, profesora te učenika pomenute škole.

Učenici su se za održanu smotru talenata vrijedno pripremali o čemu su posvjedočili njihovi izvanredni nastupi koji su sve prisutne uistinu oduševili a što je još jedan od pokazatelja da ova škola iz godine u godinu pruža veliku podršku talentovanim učenicima.

Tako se danas svim učenicima pružila prilika da svoj talenat predstave mnogobrojnim gostima, prijateljima i profesorima pa se i pored mnoštva obaveza kolektiva Druge gimnazije izdvojilo i pronašlo vrijeme za njihove talentovane učenike kojima poklanjaju veliku pažnju.

Takmičenje je pomno posmatrao žiri koji je sačinjavao profesor Sajid Jusić, profesorica Anela Jarić-Bašić kao i profesorica Melisa Faljić koji su davali ocjene svim takmičarima, nakon čega su se izabrale top tri izvedbe odnosno najbolja učesnika. Valja istaći kako je ovoj zanimljivoj manifestaciji prisustvovala i direktorica škole Diana Tanasić-Bešić koja je za najbolje obezbijedila i prigodne poklone.

U raznim tačkama poput plesa, glume i pjevanja predstavilo se čak 11 takmičara, a od kojih su treće mjesto osvojili Amina Husagić i Edin Spahić, drugo mjesto pripalo je Belmi Trako i Nedimu Purišu, a kao najbolje pokazale su se učenice Jasmina Hinović i Selma Šestić sa interpretacijom pjesme “Diamonds” popularne Rihanne.

Kako je to sve izgledalo u Drugoj gimnaziji čiji je kolektiv još jednom pokazao da respektuju svoje učenike te im pružaju svaku vrstu pomoći pogledajte u fotogaleriji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE