Druga samostalna izložba Zeničanke u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Sarajevo

Zeničanka sa austrijskom adresom, Fadila Amidžić, koja je krajem maja imala svoju Prvu samostalnu izložbu u Zenici, u petak, 16. septembra/rujna u 18. 30 sati u sarajevskom Međunarodnom centru za djecu i omladinu, na adredresi Kemala Kapetanovića 17 će imati svoju Drugu samostalnu izložbu pod nazivom ”Iz duše”.

Izložba je u organizaciji ”Palete Ćulhan” i Međunarodnog centra za djecu i omladinu, a predsjednica ”Palete Ćulhan”, Brigita Krunić, za Fadiline slike je izjavila: Fadila je prošla likovne škole značajnih majstora kista, ali je vješto i kad treba sačuvala draž onog naivnog poteza i time dala pečat svom bogatom likovnom rukopisu. Fadilu nije potrebno poznavati, jer njena djela govore da se radi o riznici emocija, širokoj duši i srcu koje ima snage nositi se sa svim izazovima, koji joj se nametnu, a  da pri tome nosi ponos svog odgoja i toplinu bosanske duše osmjehom. Fadila čini ponosnom armiju neprofesionalnih tradicijskih majstora, koji moraju biti počašćeni što je jedan od raskošnih cvjetova te prelijepe likovne bašte.

Ni veliki pisac i pjesnik, Abdulah Sidran nije ostao ravnodušan prema Fadilinom radu, pa je sa oduševljenjem izjavio: Ne može se ovo lako odšutjeti… Fadila ima neku mješavinu djetinjeg i staračkog viđenja spoljašnjosti. Jedno oko gleda površinu, drugo utrobu…sjajna je!

Izložba će za sve posjetitelje biti otvorena mjesec dana, a nesumljivo je da je pred Fadilom Amidžić blistava slikarska karijera i još mnogo uspješnih izložbi.