Portal 072info

Druga sezona serije “Penny Dreadful” od nedjelje u programu OBN TV!

Od nedjelje, 11. septembra, u programu OBN sa emitovanjem počinje druga sezona serije Penny Dreadful.

Već prvom sezonom zasluženo je proglašena hit-serijom, a priča o najpoznatijim likovima iz horor literature očarala je gledaoce širom svijeta. I druga sezona ove gotičke serije potvrdila je status jedne od najboljih serija s ovim temama na televiziji, a  još uvijek u njoj odlično glume prelijepa Eva Green i legenda – Timothy Dalton. 

Kada pogledamo unazad godinama, možemo na prste jedne ruke prebrojati serije horor žanra, a da su uz to kvalitetne, kako pričom, tako produkcijom i kastom. Nekako se prednost uvijek davala drugim žanrovima, a horor bi bljesnuo tek s vremena na vrijeme. Međutim, sa velikom ekspanzijom i popularizacijom TV serija poslednjih godina, TV kuće su se dale u potjeru za sadržajem koji se razlikuje od drugih i koji će u moru novih serija privući gledaoce. Tako su se okrenuli i horor žanru, koji za razliku od drugih žanrova, bar kad je o serijama riječ, nije bio toliko eksploatisan.

Penny Dreadful je koprodukcija američke TV kuće Showtime i britanske Sky Atlantic. Kreator serije je izuzetno poznati scenarista, pisac i producent (John Logan) koji ima iza sebe prave blockbustere kao što su Skyfall, Gladiator, The Last Samurai, Rango, The Aviator, Any Given Sunday itd. Koproducent serije je takođe izuzetno poznati režiser i producent Sem Mendes.

Naziv je dobila prema jeftinim britanskim publikacijama (koje su koštale jedan peni) koje su izlazile u 19. vijeku.  Penny Dreadful je horor/drama smeštena u viktorijanski London. Priča je okupila razna, draga nam čudovišta, britanske i irske fantastike, a među njima i ona najpoznatija iz dela Oskar Vajlda, Brem Stokera i Meri Šeli, a to su Slika Dorian Greja, Drakula i Frankenštajn. Pored njih pojavljuju se i ostala čudovišta i mračne sile kao što su demoni, vukodlaci, vampiri, veštice itd. Međutim, prevarićete se ako mislite da će to sve biti prikazano na klasičan način i na izvol’ te.

Nova sezona serije Penny Dreadful na programu OBN TV starta od 11.09.2016. u 23 sata.

Podijelite članak

Počitajte još

OBN ponosno najavljuje: Senad Hadžifejzović vodi subotnji show program

Redakcija

Neki Novi Klinci: Marina Tadić i Dragica Zlatić pjevaju nove hitove

Redakcija

OBN TV Sa slatkim na ti – kulinarski show od kojeg rastu zazubice

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box