Drugi čuvar Kur’ana porodici Hazić: 24-godišnja Zeničanka Nudžejma proučila posljednje Kur’anske ajete, te stekla titulu hafize

U utorak, 6. aprila 2021. godine, Danas pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, posljednje ajete napamet proučila je Nudžejma Hazić i tako stekla časno zvanje hafize Kur’ana Časnog.

Nudžejma Hazić od oca Nedima i Mersihe, rođena 15.02.1997 g. u Goraždu a odrasla u selu Kolići kod Nemile, općina Zenica. Nakon završene osnovne škole u Nemili upisuje medresu Osman ef. Redžović u Visokom i u završnoj godini školovanja završava hifz pred hafizom Zijadom Dervićem. Nakon medrese upisuje fakultet u Istanbulu ,,Fatih Sultan Mehmed Vakif”.

Po završetku fakulteta udaje se za hafiza Ahmeda Šišića u Bužim. Uz veliku podršku hafiza Zijada Dervića, supruga Ahmeda i roditelja evo danas je uspješno završila ispit pred komisijom Rijaseta. Inaće ovo je nakon hafize Merjeme druga hafiza iz porodice Hazić Nedima i Mersihe.

Iskrene čestitke i naljepšim željama upućujemo hafizi Nudžejmi, njenim roditeljima, muhaffizu, Visočkoj medresi i Islamskoj zajednici u BiH, ali i Fondaciji. Da Allah ukabuli i bude zadovoljan.

Fondacija “Hifz Časnog Kur’ana”

Prethodni članakPotvrđena optužnica protiv Porča Kenana, Čizmić Đemaila, Delić Muhameda i Merdić Emira za krivična djela krađa i prikrivanje
Sljedeći članakVratite sjaj svojim bijelim patikama: Isprobajte jedan od ovih odličnih načina čišćenja