AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Ljekari Kantonalne bolnice Zenica jutros su obavili i drugi porod pacijentice iz Zavidovića pozitivne na koronavirus koja je na svijet donijela djevojčicu.

Ovo je bio drugi porod zeničkih ginekologa pacijentica pozitivnih na koronavirus i to u mjesec i pol dana, a jutrošnji carski rez predvodili su dr. Bedrana Muračević i dr. Jasmin Hodžić.

Kako je potvrđeno iz zeničke bolnice pacijentica iz Zavidovića nakon carskog reza se osjeća dobro, porod je prošao uredno, a po protokolu na koronavirus će biti testirana i djevojčica od 3.560 grama koja je jutros došla na svijet.

Prvi Covid-19 porod zenički ljekari su uradili 30. aprila kada su porodili 24-godišnju pacijenticu iz Maglaja koja je rodila dječaka.

Osim poroda u zeničkoj bolnici su urađene i prvi hirurški zahvati na pacijentima zaraženim koronavirusom, a prije nekoliko dana ustanovu je nakon brojnih komplikacija izazvanih ranijim oboljenjima napustio pacijent koji je bio koronavirus pozitivan, a njegovo liječenje od koronavirsa i drugih zdravstvenih komplikacija završeno je nakon tri mjeseca.

Hayat