Portal 072info

Drugi međunarodni skup ljubitelja vozila Alfa Romeo

U organizaciji Udruženja ljubitelja vozila Alfe Romeo „ALFA ROMEO CLUB” Zenica ovog vikenda priređen je Drugi međunarodni skup ljubitelja vozila alfa romeo na kojem je uzelo učešće oko 150 alfista iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, kao i iz cijele BiH.

Prema riječima Muhedina Fejzića – Brace, predsjednika Kluba, okupljanje gostiju obavljeno je u subotu u 10 sati kod hostela ALMY na magistralnom putu M-17, u 11,30 sati organizovan je obilazak kule u Vranduku, u 13,30 sati posjeta Etno selu Muzej u Bilješevu, a u 20 sati Alfa romeo party.

Jučer u 10 sati počelo je na Trgu Alije Izetbegovića, kod Robne kuće Bosna gdje je bila postavljena izložba alfa romeo vozila kao i tombola sa bogatim nagradama, a sav prihod od uplate za tombolu ići će u humanitarne svrhe, tj. za liječenje desetogodišnje Zeničanke Sajjre Poljo koja je zbog nesavjesnog vozača teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći 26. februara 2015. godine zbog čega je danas vezana za invalidska kolica.

Inače, mala Sajjra je i članica Kluba ljubitelja vozila alfa romeo. Kao i uvijek na druženjima alfista iz Zenice, tako i ovaj put, specijalni gosti bila su  djeca iz zeničkog doma za djecu bez roditeljskog staranja, JU „Dom-porodica” Zenica, njih 36-tero.

Stariji štićenici Doma su pomogli u organizaciji manifestacije te kao redari. Za alfa romeo, Muhedin Fejzić – Braco kaže da su to vozila koja se vole ili ne vole, da tu nema sredine, ali i da ko god je jednom kupio automobil ove marke da je kupovao ponovo Alfu.

Trenutno zenički klub ima 66 aktivnih članova koji većinom imaju alfa romeo. Ima i onih koji nemaju ovakva vozila ali im se sviđaju ovakva druženja.

– Želimo pokazati ljudima da to nisu samo trkaća vozila, a da su članovi udruženja dobri ljudi, dobri prijatelji. Druže se zajedno ljudi iz Beograda, Rijeke, Splita, Zenice, Ljubljane…, istakao je Fejzić.

RTVZE

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box