Drugi protesti Zeničana u cilju rješavanja problema JMBG (FOTO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

IMG_2609
Foto: Benjamin Hazić/072info

Ovih dana najaktuelnija dešavanja vezana su za proteste koji se dešavaju širom Bosne i Hercegovine, a sve u cilju rješavanja problema dobijanja jedinstvenog matičnog broja građana, novorođenčadima, koji su rođeni poslije 12. februara ove godine.

Tim povodom, danas u Zenici, održan je po riječima organizatora mirni protest u znak podrške demonstrantima u Sarajevu. Protesti su održani ispred zgrade Općine Zenica zajedno sa pedesetak Zeničana, ponajviše mladih ljudi, koji su na sebi jedinstven način, dali doprinos.

Po tom pitanju, oglasila se i Unija studenata Univerziteta u Zenici, kao vodeći aspekt mladih ljudi u našem gradu, pa tim i odlučila podržati i učestvovati u ovim velikim protestima i dati svoj doprinos „Centralnim protestima pred zgradom Parlamenta BiH“.

Po informacijama do kojih smo došli, danas će turistička agencija „Almy Travel“ d.o.o, obezbijediti besplatan prevoz za studente Univerziteta u Zenici, i to nakon što Unija studenata okonča tribinu Transparency Internationalau, pa će tako studenti našeg Univerziteta organizovano otputovati u Sarajevo, sa zakazanim polaskom u 13:30 ispred hotela „International“.

Ono što se očekuje u Sarajevu jeste dolazak velikog broja građana kako iz Zenice i Sarajeva, tako i iz cijele Bosne i Hercegovine, a sve u vidu podrške i rješavanja ovog problema. Kako se očekuje danas će u Sarajevu biti najmasovniji protesti do sada, a kako prenose mediji, danas uposlenici Parlamentarne Skupštine rade normalno, dok su i u Ljubljani također organizovani mirni protesti.

Po riječima organizatora, autobus koji je organizovao "Almy Travel" već je popunjen do posljednjeg mjesta, tako da svi oni koji su željeli putovati za Sarajevo, mogli su to uraditi organizovanim prevozom vozom za Sarajevo.

Tačno u 12:00 sati u Sarajevu ispred Parlamentarne skupštine nalazi se preko 1 000 građana, a u toku dana očekuje se još već broj građana koji su odlučili danas bili rame uz rame, i izboriti se za osnovna ljudska prava.