Drugi upisni rok na UNZE do kraja sedmice

Tokom ove sedmice na zeničkom Univerzitetu otvoren je konkurs za drugi krug upisa studenata na prvu godinu dodiplomskog studija na u akademskoj 2015./16. godini.

Na osam zeničkih fakulteta u ovom roku preostalo je ukupno 446 slobodnih mjesta, od čega 297 za upis redovnih i 149 vanrednih studenata.

Što se tiče redovnih studenata u drugom upisnom roku samo su 44 slobodna mjesta za upis brucoša, koje finansira osnivač i to na Mašinstvu 12, te na Politehničkom fakultetu 32, dok se ostala slobodna mjesta odnose na mogućnost upisa samofinansirajućih i vanrednih studenata, napominje rektor Univerziteta u Zenici, profesor doktor Dževad Zečić, ističući da su ove godine u planu upisa studenata, reducirali prijem studenata na društvene fakultete, forsirajući više upis na tehničke fakultete, što je u skladu sa potrebama tržišta rada.

Prijem dokumenata za upis brucoša u drugom upisnom roku u Zenici traje do kraja ove sedmice, prijemni ispiti planirani su u periodu od 08. do 11., a upis od 14. do 18. septembra. 

RTVZE