Portal 072info

Drugog talase neće biti jer se ovaj neće ugasiti? Evo šta je potrebno da bi se proglasio kraj prvog talasa

Screenshot 1 1669
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević, izjavila je da po svemu sudeći na jesen neće biti drugog talasa virusa korona, već da će u period drugih respiratornih infekcija ući sa ovom prvom, koji će se samo nastaviti.

Ona je za Telegraf.rs rekla da je teško da će imati 28 dana bez novozaraženih, što je uslov da se kaže da je prvi talas epidemije završen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kisić Tepavčević je ukazala da je posljednjih nedjelja u Srbiji zabilježen postepen pad laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije korona virisom, ali da baš zato sada treba “da smognemo snage da se bez ikakvog opuštanja i dalje pridržavamo svih mjera, jer se pokazalo da su efektne.

Ona je ukazala da može da se desi da se ponovo razbukti epidemiološka situacija, a da posebno zabrinjava činjenica da u zemljama u okruženju postoji trend porasta oboljelih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naglašava i da svi građani koji odlaze u druge zemlje na odmor treba da znaju da je trenutno veća šansa da se zaraze tamo nego u Srbiji.

Kisić Tepavčević je rekla da će se vjerovatno opet korigovati odluka o obaveznom negativnom PCR testu za državljane drugih zemalja i otkrila da umaju desetak pacijenata koji su u martu i aprilu imali korona virus, a onda se opet zarazili.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao najveću nepoznanicu korona virusa ona je istakla dužinu imuniteta koju ima osoba nakon što je preležala bolest.

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)