Držao četiri roba u neljudskim uvjetima i tjerao ih na težak fizički rad

Držao četiri roba u neljudskim uvjetima i tjerao ih na težak fizički rad

Policajci PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo trgovine ljudima.

Utvrđeno je da je 58-godišnjak na štetu četvorice državljana Nepala prevarom i obmanom iskoristio njihov nezakonit boravak i nereguliran radni status, kao i njihovu lošu financijsku situaciju, kako bi ih vrbovao za zapošljavanje.

Prisiljavao ih na rad, nije im isplaćivao novac, držao ih u neprikladnim uvjetima

Nakon toga ih je odveo na otok Vis i iskorištavao ih za prisilni rad, bez isplate novčane naknade, u neprikladnim radnim uvjetima u kojima nisu čuvani njihovo zdravlje, sigurnost i dostojanstvo te im je ograničavao slobodu kretanja oduzimanjem dokumenata, držeći ih u zabludi da će se moći slobodno kretati nakon dobivanja radne dozvole i reguliranja njihovog boravka u Hrvatskoj, iako je znao da je ne mogu dobiti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela, 58-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku. Pušten je da se brani sa slobode i određena mu je mjera zabrane približavanja žrtvama.

Ko je osumnjičeni 58-godišnjak?

Kako piše Slobodna Dalmacija, 58-godišnjak osumnjičen da je držao robove je Zoran Marijan, ugostitelj rodom iz Zagreba s prebivalištem na Visu.

O njemu se više puta pisalo u medijima. Jutarnji je 2018. godine objavio ispovijest posjetitelja njegovog tada poznatog kluba „The Movie Pub“ u Savskoj, koji su tvrdili da su platili nešto manje od 400 kuna za doček Nove godine, a umjesto neograničene količine pića, toplog i hladnog predjela, pečenja i tamburaša navodno su dobili prazne tanjire.

Spominjao se i po tome što je 2013. pretučen usred dana ispred svog lokala. Nikad nije otkriveno ko ga je napao i zašto, a svojevremeno je inspekcija utvrdila da se u njegovom lokalu, uz konzumaciju pića naplaćivala i svaka kockica leda, piše Slobodna Dalmacija.

Prema podacima iz sudskog registra, povezuje se s ukupno 17 firmi u kojima je ili direktor, ili član uprave, ili jedini osnivač, od kojih je njih pet aktivno, dok su ostale brisane iz registra. Član je i Skupštine TZ-a Tribunj. Predsjednik TZ-a kazao je da će brzo pokrenuti postupak isključenja iz Skupštine.

Bavio se i pjevanjem. 2012. godine u Croatiji Records izdao je album prvijenac naziva „Kate moja“, s deset pjesama, na kojem je radio tri godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE