pljacka policija 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Koprivnička policija je dovršila kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen 65-godišnji muškarac s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovanje ljudima.

Policija u svom saopštenju navodi da je osumnjičeni koji živi na području Koprivničko-križevačke županije, od 1993. godine do juna ove godine na svom poljoprivrednom imanju, iskorištavajući teške porodične prilike i životne okolnosti držao 66-godišnjaka.

U tih 28 godina koliko je čovjeka držao u “ropstvu” čak ga je fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i domaćinstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uslove i adekvatni prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela trgovanje ljudima protiv osumnjičenog je podnesena krivična prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Ukoliko odvjetništvo podigne krivičnu prijavu, a sud utvrdi da se zaista radilo o tom krivičnom djelu, osumnjičeni može očekivati kaznu zatvora u trajanju od jedne do 10 godina.

To je drugi slučaj držanja roba na imanju unazad nekoliko godina na području Koprivničko-križevačke županije.