Portal 072info

Država BiH usljed nemara mora platiti 1.000 KM zbog otkazane Čovićeve posjete Poljskoj

Screenshot 2 1274
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog neblagovremenog otkazivanja VIP servisa, Aerodrom u Mihnenu ispostavio je fakturu Generalnom konzulatu BiH u iznosu od 532 eura (1.000 KM). Kako otkriva dokumentacija u čiji posjed je došao Klix.ba, taj iznos BiH mora platiti za otkazanu posjetu dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragana Čovića Poljskoj koja je bila planirana u periodu od 17. do 19. jula.

Naime, Čović je tada trebao otputovati na euharističko slavlje ustoličenja novog apostolskog nuncija u Poljskoj i trebao je avionom letjeti preko Mihena.

Međutim, u aktu kojeg je 17. jula Ministarstvu vanjskih poslova dostavio sekretar Zajedničke službe Parlamenta BiH Mirza Imamović piše da “zbog vanrednih i neplaniranih okolnosti koje su nastupile” Čović nije bio u mogućnosti otputovati u Poljsku u periodu od 17. do 19 jula kako je bilo planirano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije nekoliko dana na adresu Sekretarijata Parlamenta BiH stigao je dopis iz Ministarstva vanjskih poslova u kojem stoji da BiH mora platiti 532 eura Aerodromu u Minhenu.

“Račun se odnosi na rezervaciju VIP servisa za potrebe delegacije koju je trebao predvoditi Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentame skupštine Bosne i Hercegovine. Račun је umanjen za iznos od 133 eura јег VIP salon nije korišten zbog otkazane posjete ali iznos od 532, eura je obavezujući јег rezervacija nije otkazana blagovremeno”, kaže se u dopisu Ministarstva vanjskih poslova BiH Sekretarijatu Parlamenta BiH.

Treba naglasiti i kako je 19. jula u medijima objavljena informacija da je Čović pozitivan na koronavirus.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Završen sastanak u Zagrebu: Hrvatska će pomoći BiH na evropskom i reformskom putu

072info.com

Čović: SDA bi da se dogovaramo, a da se ne dogovorimo

072info.com

Čavara: SDA samo glumi da pregovara, ne žele izmjene Izbornog zakona

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)