Državljanima Hrvatske dozvoljeno glasanje na izborima 4. i 5. jula

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas je telefonski razgovarala sa Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske o pitanjima od interesa za obje zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tom prilikom ga je obavijestila o odluci Vijeća ministara BiH da se državljanima Republike Hrvatske, koji su na privremenom ili stalnom boravku u Bosni i Hercegovini, dozvoli glasanje 4. i 5. jula 2020. godine u hrvatskim diplomatsko konzularnim predstavništvima, i to u ambasadi Republike Hrvatske u Sarajevu, generalnim konzulatima u Mostaru, Tuzli, Banjaluci i konzulatima u Vitezu i Livnu.

Ministar Grlić Radman je obavijestio ministricu Turković o njegovom razgovoru sa njemačkim ministrom vanjskih poslova Heikom Maasom vezano za otvaranje granica Evropske unije za zemlje Zapadnog Balkana.

Turković je iskoristila priliku da svog kolegu iz Hrvatske informiše o saglasnosti Vijeća ministara o prihvatanju vojnog atašea Republike Hrvatske u BiH.

Prethodni članakLagumdžijin odgovor na pitanje o povratku na političku scenu
Sljedeći članakMile Kekin: Vrijeme je da mladima u BiH dođe iz stražnjice u glavu