Državni lopov na proljetnoj turneji u Njemačkoj, Švedskoj, Češkoj…

Hit komedija DRŽAVNI LOPOV kreće na veliku evropsku turneju. Naime, nakon mnogo regionalnih gostovanja, ova  predstava koja je nastala u nezavisnoj produkciji putuje u Njemačku, tačnije u Darmstadt gdje će igrati 19. marta, te svim ljubiteljima dobre komedije donijeti osmijeh na lice kako to već uspješno rade jedanaest godina.

NUSMIR Muharemović, IRFAN  Kasumović  MIRZA Mušija/ADEM Smailhožić, koji su ujedno i protagonisti predstave, raduju se i gostovanju u Švedskoj, koje je planirano za mjesec april tekuće godine, nakon čega će gostovati i u Češkoj.

Predstava Državni lopov je rađena po tekstu Fadila Hadžića, te uveliko, kroz komediju, odgovara na neka društveno-politička pitanja koja se u jednom društvenom uređenju svakodnevno nameću.

Naravno, kroz godine, protagonisti su aktuelizirali i neke od gorućih problema u Bosni i Hercegovini, što, možda, i jeste razlog zbog kojeg ova predstava uspješno egzistira jedanaest godina.

Iako su igrali u skoro svim gradovima Bosne i Hercegovine, rado se vraćaju i nanovo pune dvorane, jer kako kažu, zadovoljstvo i osmijeh publike i jeste jedan od razloga  zbog kojeg  se glumac bavi ovim divnim poslom. 

Prethodni članakNajveća prednost koju ljudi sa smeđim očima imaju nad plavookima
Sljedeći članakNARGILA U BIH: Tihi ubica nacije