državni lopov
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Kultura
Kurbani 2021

Ljetne večeri Studio Teatra završene su večeras tradicionalnom izvedbom predstave Državni lopov koja je kao i obično sve posjetioce dovela do suza od smijeha.

Dani kulture, slobodno bi se moglo reći, u realizaciji Studio Teatra u Zenici danas su i zvanično završene gromoglasnim aplauzom za Irfana Kasumovića, Mirzu Mušiju i Nusmira Muharemovića koji su po oprobanom starom receptu kao i proteklih godina jednu finu teatarsku priču zatvorili Državnim lopovom.

Ovogodišnji festival ponovo je pokupio simpatije posjetilaca koji su prve večeri uživali u koncertu Balkaneros Banditos, zatim u predstavi Međuigre jednog od najboljih glumaca Evrope Zijaha Sokolovića, a trećeg dana festivala u komediji “Krevet za šestoro”.

Četvrti dan festivala na otvorenom zbog vremenskih neprilika nije održan pa je publika zbog kišnih padavina ostala uskraćena za predstavu “Mladi u doba korone”, dok je večerašnje predstava održana u Bosanskom narodnom pozorištu.

Direktor Studio Teatra Nusmir Muharemović je kazao da je sretan što je Zenica proteklih dana živjela kulturu i što je čitav grad bio velika pozornica.

“Sretni smo što smo u Zenici održali radionicu s mladim umjetnicima iz 13 država svijeta i što je Zenica tokom performansa ‘Moj voljeni neprijatelj’, i projekta ‘Putevi heroja’ kojeg je podržala Kreativna Evropa, bila jedna velika pozornica. S te velike pozornice smo se prebacili u naše staro mjesto gdje teatar živi i sretni smo što smo svi u proteklih 15-ak dana živjeli kulturu”, izjavio je Muharemović.

Večerašnja predstava, čitav festival, kao i radionice “Moj voljeni neprijatelj”, su nagrađeni velikim aplauzom publike, građana Zenice, koji su još jednom dokazali da žive kulturu i da uživaju u kulturnim događajima u gradu čelika.