Portal 072info

Dubai rasprodat: Gdje će građani BiH za Novu godinu? (VIDEO)

Bosanci I Hercegovci već su počeli rezervisati putovanja za Novu godinu. Osim evropskih metropola, koje su svake godine popunjene, jedan novi grad zauzeo je prvo mjesto na listi najtraženijih destinacija. U mnogim agencijama, aranžmani za ovaj luksuzni grad već su u potpunosti rasprodati.

Građani Bosne I Hercegovine već uveliko razmišljaju gdje dočekati Novu godinu. Mnogo njih planira putovati izvan zemlje. Cijene za Budimpeštu se kreću od 250 do 300 KM, za jednu osobu, a putuje se autobusom, dok za Beč treba izdvojiti od 250 do 350 KM.

Ovogodišnja najtraženija destinacija je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai. Grad blještavila i raskoši, privlači Bosance I Hercegovce koji su spremni izdvojiti nešto više novca za doček Nove godine.

„Super se prodaje, Budimpešta nam je već po cijeni od 285 KM i to nam je dva noćenja sa doručkom u hotelu četiri zvjezdice, „ kaže Jasmina Delalić, voditeljica poslovnice turističke agencije Centrotours.

No, ovogodišnja najtraženija destinacija je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai. Grad blještavila i raskoši, privlači Bosance I Hercegovce koji su spremni izdvojiti nešto više novca za doček Nove godine.

„Dubai kao hit destinacija ove godine, s obzirom da se uvela ova redovna linija sa FlyDubaijem, znači Sarajevo Dubai, tako da moram zaista reći da smo za ovu godinu Dubai dupke rasprodali“, – pojašnjava Jasmina Delalić.

Za Dubai, cijena dočeka Nove godine, u varijanti osam dana, sedam noćenja sa doručkom u hotelu od 3+ zvjezdice iznosi 1289 maraka, a to zadovoljstvo za Pariz ćete platiti oko 550 KM.

Karte se traže i za druge atraktivne destinacije, kao što su Rim, Prag, Barselona, Venecija, kao i Istanbul.

Dakle, Bosanci I Hercegovci će, uz desetine hiljada osoba, Novu godinu dočekati na trgovima evropskih I svjetskih metropola uz neizostavan vatromet tačno u ponoć.

(TV1)

Podijelite članak