Portal 072info

Dubai rasprodat: Gdje će građani BiH za Novu godinu? (VIDEO)

Bosanci I Hercegovci već su počeli rezervisati putovanja za Novu godinu. Osim evropskih metropola, koje su svake godine popunjene, jedan novi grad zauzeo je prvo mjesto na listi najtraženijih destinacija. U mnogim agencijama, aranžmani za ovaj luksuzni grad već su u potpunosti rasprodati.

Građani Bosne I Hercegovine već uveliko razmišljaju gdje dočekati Novu godinu. Mnogo njih planira putovati izvan zemlje. Cijene za Budimpeštu se kreću od 250 do 300 KM, za jednu osobu, a putuje se autobusom, dok za Beč treba izdvojiti od 250 do 350 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovogodišnja najtraženija destinacija je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai. Grad blještavila i raskoši, privlači Bosance I Hercegovce koji su spremni izdvojiti nešto više novca za doček Nove godine.

„Super se prodaje, Budimpešta nam je već po cijeni od 285 KM i to nam je dva noćenja sa doručkom u hotelu četiri zvjezdice, „ kaže Jasmina Delalić, voditeljica poslovnice turističke agencije Centrotours.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

No, ovogodišnja najtraženija destinacija je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai. Grad blještavila i raskoši, privlači Bosance I Hercegovce koji su spremni izdvojiti nešto više novca za doček Nove godine.

„Dubai kao hit destinacija ove godine, s obzirom da se uvela ova redovna linija sa FlyDubaijem, znači Sarajevo Dubai, tako da moram zaista reći da smo za ovu godinu Dubai dupke rasprodali“, – pojašnjava Jasmina Delalić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za Dubai, cijena dočeka Nove godine, u varijanti osam dana, sedam noćenja sa doručkom u hotelu od 3+ zvjezdice iznosi 1289 maraka, a to zadovoljstvo za Pariz ćete platiti oko 550 KM.

Karte se traže i za druge atraktivne destinacije, kao što su Rim, Prag, Barselona, Venecija, kao i Istanbul.

Dakle, Bosanci I Hercegovci će, uz desetine hiljada osoba, Novu godinu dočekati na trgovima evropskih I svjetskih metropola uz neizostavan vatromet tačno u ponoć.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(TV1)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME