Dubai unapređenje napravio bolje od New Yorka

Dubai unapređenje napravio bolje od New Yorka

rsz_dubai-united-arab-emirates-world-luxury-paradise-city-building-landscape

Veliki grad, Dubai je u samo deset godina postigao sve ono što je New York, grad u Americi postigao i u radio u čak 150 godina. Po mnogima, ovaj savršeni grad je tako postao sigurniji i bezbrižniji za život od Londona, ali  i veliog broja drugih metropola i gradova na Zapadu, prenijeli su mediji u Americi.

Medij Huffington Post dodao je da pripreme Dubai da nastoji na što bolji način ugostiti veliku svjetsku izložbu Expo 2020. godine, dodajući kako bi to mogao i trebao biti najraznolikiji i izrazito bogato i dobar kulturni događaj.

“Prvi put kada sam čula za Dubai rekli su mi da je to lažni materijalistički grad izgrađen na ničemu. Međutim, kada sam ga posjetila, vidjela sam koliko je to daleko od istine. To je najukusniji koktel starog i modernog”,istakla je jedna novinarka.

Veliki broj je onih koji će reći kako se Dubai razvija i kako će se razvijati “brzinom munje” , ali isto tako će potvrditi da je dostigao ali i uložio u sam grad i samu infrastrukturu u deset godina ono što je New York za 150 godina.

Isto tako, potvrđeno jeod strane turistai posjetitelja grada Dubaia da se tu osjećaju dosta sigurnije nego u evropskim metropolama. Veliki njih su prije nego što su vidjeli Dubai imali sasvim suprotne i pogrešne informacije o ovoj metropoli, ali su se nakon jednog boravka uvjerili u nešto sasvim drugo, bolje i sigurnije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

POVEZANE OBJAVE