Dugo niste bili kući? Zašto morate pustiti da voda iz slavine teče nekoliko minuta

voda casa cesma vodovod
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon godišnjeg odmora napokon ste ponovno u svome domu, ali prije nego što posegnete za čašom vode iz slavine pustite da voda iz nje teče nekoliko minuta.

Naime, ako su slavine neko vrijeme bile suhe, u njima se može nagomilati niz opasnih bakterija.

Najbolje bi bilo da, prije nego što napunite čašu, pustite da isteče desetak litara vode, savjetuju zaposlenici njemačkog Centra za savjetovanje potrošača.

ČITAJ JOŠ:  Pokloniti ljubimca za Novu godinu nije dobra ideja

Ta voda ne mora otići u odvod jer je sasvim dobra za, primjerice, zalijevanje cvijeća.

Bakterija legionella, uzročnik vrlo opasne legionarske bolesti, množi se u toploj ustajaloj vodi i ljudi se njome mogu zaraziti čak i udišući čestice za vrijeme tuširanja.

Spomenuta bakterija kod nekih osoba može prouzročiti tešku upalu pluća, nerijetko i fatalnu, sa simptomima koji nalikuju gripi.

Imate li osobu od povjerenja koja će vam obići kuću dok ste na putovanju ili na godišnjem odmoru, zamolite je da povremeno otvori slavine jer cirkulacija vode sprečava multipliciranje bakterija, kažu iz njemačkog centra.

ČITAJ JOŠ:  Jedan od najpoznatijih svjetskih filmskih kritičara razočaran jer "Quo Vadis, Aida" nije dobio Oskara: Ovo je zagonetka
GODISNJICA
MARKETING