Dugoročna vremenska prognoza, temperature i do 24 stepeni

Umjereno do pretežno oblačno i djelimično sunčano vrijeme preovladavat će u Bosni i Hercegovini u utorak i srijedu. U četvrtak (05. aprila) prognozira se kiša i pljuskovi. Više padavina očekuje se u sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni. U petak slaba kiša moguća je u većem dijelu Bosne.

Jutarnje temperature zraka do četvrtka u Bosni kretat će se od 3 °C do 10°C, a u Hercegovini do 13°C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 15°C i 21°C.

U petak (06.04.) očekuju se niže temperature zraka. Maksimalne temperature kretat će se između 10 °C i 15 °C u Bosni, a u Hercegovini do 18°C.

Za dane vikenda (07. i 08. april) i početkom sljedeće sedmice prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se stabilno vrijeme sa više sunčanih intervala.

Temperature zraka bit će u laganom porastu. Jutarnje temperature kretat će se od 5 °C do 12 °C a najviše dnevne između 18 °C i 24°C.

U petak i subotu (13. i 14. april) očekuje se novo naoblačenje praćeno kišom i padom temperature zraka na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE