sda zenickainicijativakasumovicfuad


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Nakon što je Fuad Kasumović, stari-novi gradonačelnik, bukvalno pomeo sve kandidate na ovogodišnjim Lokalnim izborima 2020. godine, osvojivši oko 30.000 glasova, ostavljajući tako SDA-ovog Nezira Pivića daleko iza sebe, rezultati za Gradsko vijeće Zenica, također, su optimistični.

Naime, prema dosadašnjim preliminarnim, obrađenim, podacima sa većine biračkih mjesta, “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, također, je pobijedila mašineriju SDA.

Građani su i na ovaj način poslali jasnu poruku da žele poslati SDA na političko smetljište, obzirom da su protekle četiri godine radili protiv grada čelika.

Prema dosadašnjim podacima, lista “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, sve je izvjesnije, imat će čak 14 “ruku”, odnosno vijećnika, dok SDA bilježi pad i imat će devet vijećnika, barem prema dosadašnjim podacima.

Kenan Uzunović, nosilac liste “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, prema trenutnim pristiglim rezultatima ima 5.096 glasova, a Suad Kaknjo, nosilac liste zeničke SDA, inače zastupnik u federalnom parlamentu, zasad ima 3.382.

Među vijećnicima “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” koji će u naredne četiri godine kroz rad u Gradskom vijeću biti glas naroda i boriti se za evropsku Zenicu je i Mirza Husetić. Prema dosad izbrojanim glasovima, Husetić, iako 15. na listi, trenutno ima 2.504 glasa i četvrti je na ukupnom zbiru glasova od svih 35 kandidata.

Sudeći prema svim dosadašnjim pokazateljima, Kasumović je probudio Zeničane, a koji su odlučno rekli “NE” zeničkoj SDA koja se maćehinski ophodila prema gradu.